Детско обзавеждане

Детско обзавеждане

Цветовете в доброто детско обзавеждане трябва да са ярки и плътни или с изразителни декори и рисунки по тях за подпомагане развитието на детското въображение и творческо мислене. Повечето цветове в обзавеждането винаги са радвали децата. Те трябва да се чувстват комфортно сред заобикалящите ги мебели.
Използвайте височината на стаята. Двуетажните легла са подходящи за детска стая. Предлагат се варианти с две легла едно върху друго или едно легло на достатъчна височина са да се постави бюро, масичка или друг модул под него.
детско обзавеждане от масивОбзавеждането в детската стая трябва освен да е изпълнено с необходимия стил и да бъде напълно функционално и изпълняващо ролята на обзавеждане а не само на декор. Мебелите във всяко детско обзавеждане трябва да бъдат така подбрани, че с минимални изменения да отговарят на изискванията и нуждите на вече порастващите с времето деца. Част от мебелите в детския интериор, като маси, столове, скринове и т.н. не се отличават по дизайн от обикновените такива, но са с по-малки размери.
Безопасността в детската стая по отношение на обзавеждането не е за пренебрегване. Избягвайте опасните мебели, острите ъгли и нестабилните носещи конструкции. Спално детско обзавеждане с форма на колаИзползването на екологично чисти продукти за производството на детско обзавеждане е задължително изискване. Повърхностните покрития на всяко детско обзавеждане трябва да са устойчиви за да се избегне изронването им и евентуалното им поглъщане от деца. За изработването на детско обзавеждане може да се използва както масивна дървесина така и ламинирани плоскости от ПДЧ, пластмаса и др. Стъклото не е за предпочитане от гледна точка сигурността на децата.
Още по темата: | Детска стая | Детски легла | Детски кошари