Мебели втора употреба

Мебели втора употреба

Закупуването на мебели втора употреба е интересно занимание предвид огромното разнообразие и атрактивните цени, но то може да крие и много изненади. Понякога привидно отлично изглеждащите мебели могат да крият невидим на пръв поглед дефект, който няма да се забави да напомни за себе си щом поставите “новата” си придобивка у дома.
Мебелите втора употреба са изключително подходящи за имоти, които ще се отдават под наем като среден клас обзавеждане, въпреки че се предлагат и използвани мебели, които могат да се впишат и в един луксозен интериор. скрин втора употребаВтора ръка мебели са подходящото решение и ако самите вие живеете в жилище под наем и закупуването на ново и скъпо обзавеждане е неоправдано.
Срокът е един от плюсовете на мебелите втора употреба. Те са налични и можете да ги получите веднага или след няколкодневна доставка. Друг вариант на евтини и налични мебели са така наречените преоценени мебели.
Едно от неудобствата на мебелите втора употреба е че материалите, които са използвани за направата им много често вече не се поддържат от съответните производители – дамаски, платове, ПДЧ плоскости и други. Това би предизвикало известни затруднения ако сте решили да направите определени поправки или подобрения по употребяваното обзавеждане.
Друг съществен недостатък е ограниченият избор на цветове. Дори и да има разнообразие от модели, то всеки модел се предлага в единични бройки без възможност за избор на цвят.
Гардероб втора употребаМебели втора употреба могат да бъдат закупени, както от специализирани в тази област фирми, така и от частни лица, т.е. директно от собственика им. В първия случай вие сте защитен като потребител от съответния търговски закон и закона за защита на потребителите както в случаите когато закупувате ново обзавеждане, докато при закупуване на мебели втора употреба от собственика им в ролята на частно лице, всички евентуално възникнали недоразумения и спорове би следвало да се решават с помощта на полиция и съд. Магазините за мебели втора употреба често дават гаранции за предлаганите мебели , дори и за по-кратък срок и с по-ограничени условия. При закупуването на употребявани мебели на няколкократно по-ниска цена от стойността им вие сте наясно че поемате известен риск на ваша отговорност.
дивани втора употреба секции втора употреба използвани мебели мебели под наем
Как да боядисаме и освежим мебели втора употреба (видео):