За кухня

За кухня

Аксесоарите за кухни са различни най-вече според предназначението си – те могат да се разделят на уреди, инструменти и декоративни елементи. Аксесоарите за кухня трябва да бъдат внимателно подбрани и да не са повече отколкото е необходимо, тъй като ще трябва да се почистват често от замърсяванията от парите и мазнините в кухнята. От тази гледна точка покритието им трябва да бъде лесно за почистване и да не задържа мазнини.
Стиловото оформление и покритието на аксесоарите за кухня трябва да отговарят на общия стил на кухненския интериор.
Цената на аксесоарите за кухня е като цяло определяща за тяхното качество, но трябва да се вземе предвид колко често ще използвате даден аксесоар или до колко той ще допринесе за подобряването на визията на кухненския интериор за да си заслужава цената. Например електрическата отварачка за консерви е много по-удобна от механичната но е скъпа и заема повече място във вашата кухня. Ако не използвате често консервирани храни то вашата кухня не се нуждае от скъпата електрическа отварачка.
Аксесоари за кухняЗа приборите за кухня се препоръчва да са от неръждаема стомана, като за острието на ножовете е препоръчително 2% съдържание на въглерод в желязото за оптимална твърдост и пластичност.
Дъските за рязане са сред задължителните аксесоари за кухня. Те улесняват работата по предварителната подготовка на продуктите и запазват остриетата на кухненските ножове.
Мивките за кухня са сред най-използваните аксесоари в домакинството. Предлагат се различни форми и размери, изработени от разновидни материали, подходящи за стила на всяка кухня.
Готварските ръкавици са също задължителни за всяка кухня и не могат да бъдат заместени от хавлиена кърпа предвид големия риск от изгаряне.
Етажерките и релсите за кухня се монтират лесно на термоустойчивия (или фаянсов) гръб и са изключително практични за съхранение на подправки, прибори, фолио и др., като осигуряват лесен достъп до тях и спестяват ценно пространство във вашата кухня.
Още по темата: | Барплот | Мивки за кухня | Снимки на маси | Кухненски плотове | Снимки на мивки